Silverrally Amsterdam feestje voor bewoners van Cordaan

29 november 2018

Cordaan organiseert samen met DoSocial rally voor ouderen door Amsterdam

Wat een rijkdom aan herinneringen en ervaringen schuilt er achter de deuren van verpleeghuizen en seniorenwoningen van Cordaan in Amsterdam. Wat op 15 november begon als een gezellig dagje uit ontpopte zich al gauw tot een waar verhalenfestival.

duim omhoog Silverrally Amsterdam

Op de achterbank en de passagiersstoelen van meer dan 50 leaseauto’s van de partners van Stichting DoSocial en andere bedrijven, voelden ouderen zich comfortabel en dat maakte de tongen los. Medewerkers van verschillende bedrijven hebben een dag vrij gekregen om dit mogelijk te maken. Een optimale inzet van de middelen die al voorhanden zijn om zo samen met begeleiders en vrijwilligers uit de zorg, ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen. En wat een mooie dag was het, letterlijk en figuurlijk. De zon scheen volop en de dag zorgde voor heel veel lachende gezichten. Sommige bewoners waren hun hele leven nog niet in Amsterdam Noord geweest en waren tot tranen toe geroerd dat ze dit alsnog mochten meemaken. De stoet met Silverrally auto’s (waaronder een nostalgische brandweerwagen en een oldtimer Volkswagen busje) startte ten noorden van het IJ in het NDSM gebied en ging via o.a. het Tropenmuseum en Artis in Amsterdam Oost naar het Conscious Hotel Westerpark alwaar iedereen van een heerlijke lunch heeft genoten

Gedurende de nostalgische tour langs memorabele hotspots in en rond Amsterdam werden prachtige verhalen opgehaald. De 150 passagiers werden de hele dag in het zonnetje gezet en de glimlach op hun gezichten was onbetaalbaar! Na afloop waren de reacties overweldigend. Deze dag heeft ook veel indruk gemaakt op de vrijwilligers. Wat heeft deze bijzondere en kwetsbare doelgroep nog ontzettend veel te geven aan ons ‘jonkies’. “Eigenlijk hebben wij vandaag een enorm groot cadeau gekregen, dit had ik nooit verwacht. Stuk voor stuk waren het mooie mensen met mooie en ontroerende verhalen. We hebben genoten,” aldus een van de vrijwilligers.