“OudDoor” concerten voor ouderen

14 september 2020

Geluksmomentje in een heftige tijd

OudDoor Wissehaege

Vanuit een gezellige retrocaravan met professioneel geluid waar lokale artiesten kunnen ‘inpluggen’, worden bewoners van verzorgingshuizen op afstand getrakteerd op een mini-concert van ca 30/40 minuten in de binnentuin of voor/achter de locatie. Een veilige en leuke manier om in deze tijd op afstand te genieten van live-muziek nu veel groepsactiviteiten voor hen wegvallen. Ook wordt er een traktatie afgegeven voor medewerkers en bewoners.

Het initiatief OudDoor Concerten is een krachtenbundeling van Lang Leve Cultuur Helmond, Stichting DoSocial en Driessen Groep die belangeloos mini-buitenconcerten voor de bewoners en medewerkers van woonzorgcentra organiseert. Zij maken gebruik van een mobiel podium van Henkes Hoveniersbedrijf waar lokale artiesten meteen in kunnen pluggen en hun kunsten kunnen vertonen. We willen allemaal graag iets doen voor onze ouderen in deze bizarre periode en ze even laten genieten van muziek.

Om binnen de richtlijnen van het RIVM te blijven, communiceren we de concerten vooraf alleen met de locaties en de betreffende artiesten om toeloop van publiek van buitenaf zoveel mogelijk te beperken.

De OudDoor Concerten vinden plaats in de regio Helmond en Eindhoven.