x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Projecten

Sociale tuin Ronssehof Gouda 100% gecrowdfund!
In: Gerealiseerd
26 aug 2014

De Ronssehof in Gouda is enige tijd geleden grondig verbouwd en omgetoverd in een prachtige locatie. Achter de Ronssehof is een terras aanwezig, maar het uitzicht was niet fraai. Door de economische crisis zijn bouwplannen voor een gezellige tuin in de kast gestopt en keken ze al enige tijd uit op een troosteloze bouwput. Dit nodigde niet uit om lekker buiten te gaan zitten.

Het was de hoogste tijd om hier verandering in te brengen!
In 2013 is voor de bewoners van de verpleegafdeling al een fijn terras aangelegd in samenwerking met Stichting DoSocial. Dit is de aanzet geweest tot het maken van meer plannen voor de Ronssehof:  voor alle bewoners zo’n fijne plek creëren.

Sfeervolle tuin
Er is een prachtig ontwerp gemaakt voor een sfeervolle tuin. Met veel groen, bloeiende planten, mooie wandelpaden en waterornamenten met daar omheen fijne banken. Om in te luwte te kunnen genieten van al het moois dat de nieuwe tuin biedt.

Moestuin
Ook is aan een moestuin gedacht. Zodat bewoners weer eens heerlijk in de grond kunnen wroeten en hun eigen verse groenten kunnen oogsten.

Hoe hebben we dit gerealiseerd?
Het plan was om dit project  door middel van crowdfunding te gaan realiseren. Dit is een alternatieve manier om geld, middelen en “handjes” in te zamelen.  Enkele maanden geleden heeft de Ronssehof een projectteam geformeerd van medewerkers en vrijwilligers die aan de hand van een projectplan ieder hun eigen taak kregen toegewezen. De coordinatie lag in handen van de projectleider, die de planning in de gaten hield en de zaken coordineerde tijdens de 2 wekelijkse vergaderingen.

Ronssehof is in haar eigen netwerk gaan kijken wie haar met de realisatie van de tuin kon helpen: met geld, middelen, handjes en creatieve geldinzamelings-acties. Ook hebben ze een oproep geplaatst in de sociale voorraadkast van DoSocial www.socialevoorraadkast.nl. Al snel toonden vele bedrijven en particulieren zich bereid om hieraan mee te werken. Van tuinaanleg, elektravoorziening, tuinmeubilair, decoratiematerialen, handjes die mee wilde helpen tot aan donaties van medewerkers, familie en directie. Maar ook door fantastische inzamelingsacties waarmee geld opgehaald werd om een aantal zaken te kunnen financieren.

De partners van DoSocial droegen hun steentje bij door de hulpvragen te delen met hun netwerk, producten te sponsoren voor de jaarmarkt en de opening en mee te helpen tijdens de aanleg van de tuin.

Op donderdagmiddag 18 september 2014 is de tuin feestelijk geopend in bijzijn van de bewoners, medewerkers, bestuur, vrijwilligers en sponsoren.

Met name door de inzet en het enthousiasme van alle medewerkers en vrijwilligers is een prachtig eindresultaat bereikt waar de bewoners en medewerkers van de Ronssehof nog jaren van kunnen genieten!