x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Projecten

Metamorfose Verpleeghuis Lauwershof Alkmaar
In: Gerealiseerd
12 dec 2013

De eenzaamheid onder dementerende ouderen is groot. De deuren van Lauwershof zijn opengegooid doordat het verpleeghuis aantrekkelijk is gemaakt voor bezoekers.

De partners van DoSocial hebben een grote bijdrage geleverd aan de metamorfose van Lauwershof. Door hun expertise, netwerk, middelen, handjes en vooral hart in te zetten, hebben ze dit samen met de buurt, familie, werknemers en vele sponsoren waargemaakt: de “kantine” is omgetoverd in een sfeervol restaurant met prachtige overkapte buitenveranda, de “stoffige” bibliotheek in een hippe kinderspeelkamer en de “grijze” fysioruimte in een frisse behandelzaal voorzien van mooie foto’s van de bewoners. Bovendien is er keihard gewerkt aan een structurele verbetering van de gastvrijheid en gezelligheid. Een prachtig praktijkvoorbeeld van de kracht van ons netwerk.

De eerste stappen zijn gezet. Kinderen van de nabijgelegen basisschool lezen met regelmaat voor in Lauwershof en ter versterking van het contact met de buurt is er op zondag in het verpleeghuis tussen 16 en 17 uur een high tea voor bezoekers tegen een geringe vergoeding. Dit gebeurt in samenwerking met overkoepelende zorgorganisatie MagentaZorg waarvan Lauwershof één van de lokaties is.

De bewoners en familie werden na de officiële opening van het vernieuwde restaurant getrakteerd op een feestelijke high tea met een optreden van Ronnie Tober en aansluitend vond een borrel plaats voor alle vrijwilligers en bedrijven die dit mogelijk hebben gemaakt.

De metamorfose maakt onderdeel uit van een proefopname voor de televisie-serie “Pimp Up My Granny” door productiemaatschappij MediaMol van Petra de Beij i.s.m. Actiz. De presentatie is in handen van Marit van Bohemen, onder meer bekend van het SBS6-programma ‘Klussen met Kijkers’. Diverse omroepen hebben interesse getoond het programma te gaan afnemen.

Fotogalerij Lauwershof