x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Projecten

“Rondvaartboot Ilje” vaart weer: 1e crowdfundingproject in de zorg!
In: Gerealiseerd
25 aug 2014

Tijdens een DoSocial netwerkbijeenkomst eind 2013 is door zorgorganisatie Cordaan de vraag gesteld of DoSocial mee wil werken aan het weer in de vaart krijgen van hun rondvaartboot voor hulpbehoevenden. Dit was het startschot voor het 1e crowdfundingproject in de zorg “Ilje moet varen”. Met als doel: de rondvaartboot gerenoveerd en aangepast weer laten varen in de Amsterdamse grachten voor ouderen en hulpbehoevenden. De samenwerking van DoSocial met Cordaan en de 1% Club, die haar crowdfundingplatform ter beschikking heeft gesteld, heeft tot een prachtig eindresultaat geleid: er is meer dan 50.000 euro opgehaald!

Dit mooie initiatief is waargemaakt met hulp van vele enthousiaste medewerkers, sponsor-acties van bedrijven uiteenlopend van pannenkoeken bakken tot kaartverkoop voor de benefietwedstrijd Lucky Ajax. Naast financiële donaties zijn middelen zoals bioscoopstoelen, tafeltjes, verf, koffiezetapparaat, koelkast, vloerbedekking beschikbaar gesteld. De veiling van kunstwerken van de cliënten van Cordaan bracht een aanzienlijk bedrag op.

Rondvaartboot Ilje vaart vanaf september 2014 voor alle (zorg)organisaties, ouderen en hulpbehoevenden van Nederland, 365 dagen per jaar! Kijk voor meer informatie kijk op www.ilje.nu