x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Gerealiseerde projecten

Sociale tuin Ronssehof Gouda 100% gecrowdfund!
Status: Gerealiseerd

De Ronssehof in Gouda is enige tijd geleden grondig verbouwd en omgetoverd in een prachtige locatie. Achter de Ronssehof is een terras aanwezig, maar het uitzicht was niet fraai. Door de economische crisis zijn bouwplannen voor een gezellige tuin in de kast gestopt en keken ze al enige tijd uit op een troosteloze bouwput. Dit nodigde niet uit om lekker buiten te gaan zitten.

Lees meer ›
“Rondvaartboot Ilje” vaart weer: 1e crowdfundingproject in de zorg!
Status: Gerealiseerd

Tijdens een DoSocial netwerkbijeenkomst eind 2013 is door zorgorganisatie Cordaan de vraag gesteld of DoSocial mee wil werken aan het weer in de vaart krijgen van hun rondvaartboot voor hulpbehoevenden. Dit was het startschot voor het 1e crowdfundingproject in de zorg “Ilje moet varen”. Met als doel: de rondvaartboot gerenoveerd en aangepast weer laten varen in de Amsterdamse grachten voor ouderen en hulpbehoevenden. De samenwerking van DoSocial met Cordaan en de 1% Club, die haar crowdfundingplatform ter beschikking heeft gesteld, heeft tot een prachtig eindresultaat geleid: er is meer dan 50.000 euro opgehaald!

Lees meer ›
Metamorfose Verpleeghuis Lauwershof Alkmaar
Status: Gerealiseerd

De eenzaamheid onder dementerende ouderen is groot. De deuren van Lauwershof zijn opengegooid doordat het verpleeghuis aantrekkelijk is gemaakt voor bezoekers.

De partners van DoSocial hebben een grote bijdrage geleverd aan de metamorfose van Lauwershof. Door hun expertise, netwerk, middelen, handjes en vooral hart in te zetten, hebben ze dit samen met de buurt, familie, werknemers en vele sponsoren waargemaakt: de “kantine” is omgetoverd in een sfeervol restaurant met prachtige overkapte buitenveranda, de “stoffige” bibliotheek in een hippe kinderspeelkamer en de “grijze” fysioruimte in een frisse behandelzaal voorzien van mooie foto’s van de bewoners. Bovendien is er keihard gewerkt aan een structurele verbetering van de gastvrijheid en gezelligheid. Een prachtig praktijkvoorbeeld van de kracht van ons netwerk.

Lees meer ›