x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Nieuws

Silverrally Rotterdam rollende verhalen!
26 mei 2016

Wat een rijkdom aan herinneringen en ervaringen schuilt er achter de deuren van verpleeghuizen en seniorenwoningen in Rotterdam. Wat begon als een gezellig dagje uit ontpopte zich al gauw tot een waar verhalen festival. Van smeuïge anekdotes over de oude hoerenbuurten tot emotionele openhartige gesprekken over verlies en eenzaamheid.

Op de achterbank en de passagiersstoelen van meer dan 75 leaseauto’s van de partners van Stichting DoSocial voelden ouderen zich comfortabel en dat maakte de tongen los. Medewerkers van verschillende grote bedrijven hebben een dag vrij gekregen om dit mogelijk te maken. Een optimale inzet van de middelen die al voorhanden zijn om zo samen met begeleiders en vrijwilligers uit de zorg, ouderen een onvergetelijke dag te bezorgen.
Gedurende een nostalgische tour die plaatsvond op 19 mei door Rotterdam, werden verhalen opgehaald over de oude Margarine fabriek van Unilever en de rijke historie van de Van Nelle Fabriek. Een bezoekje aan het Kasteel en natuurlijk langs de SS Rotterdam. Om al deze mooie herinneringen aan het Rotterdam van weleer te verteren werden alle deelnemers getrakteerd op een overheerlijke lunch op Radarstoomboot De Majesteit. Tijdens een vaart over de Maas en door de havens, werden oude Rotterdamse liederen gezongen door een echte troubadour.

De 200 passagiers werden de hele dag in het zonnetje gezet en de glimlach op hun gezichten was onbetaalbaar! Na afloop waren de reacties overweldigend. De afgelopen week stroomden de bedankbrieven binnen. Deze bijzondere dag heeft ook veel indruk gemaakt op alle vrijwilligers van DoSocial. Wat heeft deze bijzondere en kwetsbare doelgroep nog ontzettend veel te geven aan ons ‘jonkies’. Een van de partners zei: “Eigenlijk hebben wij vandaag een enorm groot cadeau gekregen, dit had ik nooit verwacht. Stuk voor stuk waren het mooie mensen met mooie en ontroerende verhalen. We hebben genoten.”
DoSocial heeft de hele organisatie verwerkt in een handig draaiboek en hun doel is om andere steden en zorgorganisaties hiermee te inspireren om dit voor volgend jaar samen op te pakken. Het draaiboek voor deze Silverrally is voor iedereen die interesse heeft op te vragen bij DoSocial. “Een Silverrally voor en door heel Nederland zou toch erg mooi zijn”, aldus Inge Dhaenens van Stichting DoSocial.

Met dank aan onze vrienden van de Silverrally: Tafelronde RT154 Rhoon, KoksPlus, Aafje Gezellig Op Stap, Nationaal Ouderenfonds, Argos Zorggroep, Granfood, Rivez Assurantiën & Risicobeheer.