x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Nieuws

Rally rijden met mijn Rotterdamse opa!
17 mei 2016

Donderdag 19 mei organiseren de partners van DoSocial een autorally met ruim 200 Rotterdamse ouderen, eigen medewerkers en vrijwilligers langs herkenbare hotspots van Rotterdam.

Het unieke van deze rally is dat de medewerkers en vrijwilligers van DoSocial deze ouderen rondrijden met hun eigen (lease)auto’s. Samen met begeleiders en vrijwilligers uit de zorg willen wij ze een onvergetelijke dag bezorgen. Er doen ook spontaan een paar chauffeurs met nostalgische voertuigen mee. Van Brandweerwagen tot oude schoolbus.

Uitgerust met een routeboek en goede zin vertrekt de bonte stoet van ruim 50 voertuigen al vroeg vanaf 3 verschillende Aafje-zorglocaties in Rotterdam. De route heeft een aantal tussenstops met een verrassing en de tour eindigt bij het nostalgische Radarstoomschip De Majesteit. Hier genieten de mensen van een feestelijke voorjaarslunch en een rondvaart door de Rotterdamse havens.
De werving van de passagiers uit zowel de zorgorganisaties als de wijk, is fantastisch verlopen door de samenwerking met Rotterdamse zorgorganisaties zoals Aafje GezelligOpStap, Argos EropUit en het Nationaal Ouderenfonds.
Door dit initiatief halen wij deze Rotterdamse ouderen even uit de routine van alledag en bezorgen wij al deze mensen een blijvende glimlach op het gezicht!