x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Nieuws

DoSocial Silverrally 2017 in Eindhoven
27 sep 2017

Oma rijdt rally in lease auto

Donderdag 21 september organiseren de partners van DoSocial een autorally met ruim 250 Eindhovense ouderen, eigen medewerkers en vrijwilligers langs nostalgische hotspots van Eindhoven.

Het unieke van deze rally is dat de medewerkers en vrijwilligers van DoSocial deze ouderen rondrijden met hun eigen (lease)auto’s. Samen met begeleiders en vrijwilligers uit de zorg willen wij ze een onvergetelijke dag bezorgen. Een echte eye catcher is de oude stadsbus DAF BBA 603 uit 1969.

Uitgerust met een routeboek, een moderne route-app en goede zin vertrekt de bonte stoet van ruim 75 voertuigen al vroeg vanaf verschillende zorglocaties in Eindhoven. De route, die in samenwerking met Eindhoven247 speciaal is uitgestippeld, heeft een aantal nostalgische tussenstops zoals o.a. het Evoluon met een verrassing en eindigt bij de biologische Wasvenboerderij. Deze locatie is nog echt een Philips erfgoed. Philips is een merk waar de ouderen en rallyrijders een herinnering aan hebben.
“Velen hebben zelf of kent wel iemand die voor Philips heeft gewerkt, het is een fantastische afsluiter voor deze nostalgische dag. We vieren hier met z’n allen het oogstfeest met een heerlijke biologische lunch vers van het land”, aldus Inge Dhaenens mede-organisator van dit event.

De werving van de passagiers uit zowel de zorgorganisaties als de wijk, is fantastisch verlopen door de samenwerking met de Eindhovense zorgorganisaties Archipel Zorggroep, Vitalis WoonZorg Groep en ZuidZorg.

Door dit initiatief halen wij deze Eindhovense ouderen even uit de routine van alledag en bezorgen wij al deze mensen een blijvende glimlach op het gezicht!