x

Ja, ik wil DoSocial Nieuws ontvangen

Blogs

Jij bent wat waard!

We creëren dagelijks massaal onwaarde. We kijken naar slechte films, staan vast in de file, vergaderen om te vergaderen en administreren ons suf! Stel dat we al deze uren, die kennis en expertise mochten inzetten voor het leuker maken van het leven van vele kwetsbare ouderen? Ik zal je verklappen, het zien van een glimlach op het gezicht van de 87-jarige mevrouw Jansen, omdat je haar een moment aandacht hebt gegeven, werkt beter dan één uur mindfullness coaching op de hei!

Lees meer ›
Sociale Ontmoetingstuinen

Groendruk DoSocial ontmoetingstuinen
In het woud aan alarmerende berichten over de zorg komt soms ook een mooi initiatief boven drijven. Iets dat ontroert, laat zien dat we samen meer kunnen en dat niet alles in de wereld om geld draait. Zo’n bericht ging over de sociale ontmoetingstuin van Ronssehof in Gouda. Bewoners van het zorgcentrum hebben eindelijk een plek waar ze buiten kunnen zijn en elkaar kunnen ontmoeten als het mooi weer is.

Lees meer ›
Crowdfunding in de zorg

Bedelen of ondernemen?
Crowdfunding is niet meer weg te denken uit de media. Overal ontstaan nieuwe initiatieven en starten ondernemers dankzij deze nieuwe vorm van financiering. Is crowdfunding wel zo nieuw? Of hebben we er een mooi hip modern jasje omheen gedaan? DoSocial heeft de proef op de som genomen en we hebben het eerste grootschalige crowdfunding project in de zorg bedacht, uitgevoerd en gerealiseerd. In onderstaand artikel nemen we je mee in de wondere wereld van crowdfunding in de zorg. De ‘Do’s’ en de ‘Don’ts’ verrijkt met de noodzakelijke stappen van succesvolle crowdfunding campagnes.

Lees meer ›